Tanzania

In Februari hebben we enkele dozen met meer dan 1,000 flesjes shampoo en douchegel van Rituals op transport meegegeven naar Tanzania. Daar zullen ze uitgedeeld worden op een meisjesschool.

tzt volgt er een update met meer details en foto’s

2015 Voedselbank

Na het lezen van een artikel over het werk van de Voedselbank, hebben we contact opgenomen met de Voedselbank Best. Een eerste donatie van ~800 flesjes shampoo en bodylotion is gedaan. Deze producten worden gezien als luxeproducten en zullen in de voedselpakketten gedaan worden. De Voedselbank Best voorziet 110 personen wekelijks van een voedselpakket.

foto01g

foto02g

2014 India & Zambia

Via het netwerk binnen ASML zijn we in contact gekomen met stichting Khushi Kids Nederland, een stichting die onderwijsprojecten voor kansarme kinderen in India in de stad Rishikesh, financieel en organisatorisch ondersteund. Voor meer info www.khushikids.nl

Een eerste tas met zeepjes, shampoo, kammen en pennen is meegegeven .

Eind december hebben we een tweede donatie gedaan van 4 dozen zeepjes, shampooflesjes en pennen & schriften aan de Zambia Child Foundation.

2013 Zambia

Soap & Samples heeft een donatie van enkele dozen zeepjes, shampootjes en pennen gedaan aan de Zambia Child Foundation (www.zambia-child-foundation.nl). De zeepjes, shampoo en bodylotion flesjes zijn uitgedeeld en in dankbaarheid ontvangen. Vooral de lekkere geuren spraken de kinderen aan.

Ook zijn wij een samenwerking gestart met Conferentiehotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel (www.ruwenberg.nl). De Ruwenberg heeft het Green Key Gold duurzaamheidscertificaat behaald en stuurt op vermindering van milieubelasting en draagt actief bij aan goede doelen. Geopende flesjes shampoo worden door de schoonmakers verzameld en periodiek aan Soap & Samples gedoneerd. De eerste donatie bedroeg >1500 flesjes!

Mijn kinderen (Willemijn en Jasper) helpen goed mee met sorteren van donaties

Mijn kinderen (Willemijn en Jasper) helpen goed mee met sorteren, schoonmaken en combineren van donaties

2012 Filipijnen

Een groep alumni van de STA. MARGARITA CENTRAL SCHOOL II in de Filipijnen, heeft in april 2012 een Hygiëne Project opgezet op hun oude basisschool.

STA Margerita School in de Fillipijnen

Er is voorlichting gegeven over gezondheid en hygiëne aan 243 kinderen.

                      

Alle kinderen hebben na afloop een hygiëne pakketje meegekregen met zeepjes, shampoos en pennen, welke door Soap & Samples zijn gedoneerd.

     

2010 Cambodja

Een nieuwe zending zeepjes en shampooflesjes is in augustus verstuurd naar Cambodja via Stichting Actieve Hulp Cambodja. Dit keer hebben we alle zeepjes ontdaan van hun verpakking om restafval ter plekke te vermijden. Wederom heeft een groep vrijwilligers geïmproviseerde kranen gemaakt en uitleg gegeven over het belang van handen wassen voor het eten.

De bodylotion en conditioner flesjes en overige artikelen die we hebben ontvangen zijn geschonken aan de Voedselbank in Zoetermeer. De Voedselbank gaf aan dat juist luxe artikelen nooit door hun doelgroep wordt aangeschaft dus dit was een mooie gelegenheid om een keer iets extra’s mee te geven.

2009 Cambodja

Een jaar na onze oprichting worden de eerste 2500 zeepjes en shampoo flesjes aan de Stichting Actieve Hulp Cambodja overhandigd. Deze zijn naar Cambodja gestuurd waar een hygiëne project gedaan is door een groep vrijwilligers. De zeepjes zijn in netten gebonden en met jerrycans zijn geïmproviseerde kranen gemaakt.

     

Deze zijn in toiletten en in wasruimtes opgehangen, waarna de kinderen uitleg hebben gekregen over het belang van handen wassen voor het eten.

   

Ook hebben de kinderen in het dorp tandenpoetsles gekregen.

  

Interview met het dagblad GENOEG. Klik hier voor het interview (pdf)